Toscana.

Toscansk landskab syd fo Siena.
Toscansk landskab syd fo Siena.
Landskab ved San Gimignano
Landskab ved San Gimignano
Det centrale Toscana.
Det centrale Toscana.
Cretensisk landskab ved Siena.
Cretensisk landskab ved Siena.
San Gimignano med de mange tårne.
San Gimignano med de mange tårne.
Vores ydmyge bolig ved Siena.
Vores ydmyge bolig ved Siena.
Fint beliggende pool.
Fint beliggende pool.
Solsikker, solsikker, solsikker…...
Solsikker, solsikker, solsikker…...
Udsigt fra Volterra.
Udsigt fra Volterra.
Alabast-kunst i Volterra.
Alabast-kunst i Volterra.
Gadebillede fra Volterra.
Gadebillede fra Volterra.
Middelalderbyen Monteriggioni.
Middelalderbyen Monteriggioni.
Toscanske specialiteter
Toscanske specialiteter

Et lille uddrag af vore oplevelser i Toscana:

Nordfra er det en god ide, at følge SS222 mod Castellina in Chianti. Ikke langt fra Castellina, i retning mod Sicelle, ligger en af egnens virkelig gode restauranter, Osteria Alla Piazza, Localitá La Piazza. Medium prisleje og typisk lokal mad af høj kvalitet. Bl.a er de berømte for deres ”Bistecca al Fiorentina”

Husk at besøge vingårde og olivenpresserier langs vejen i hele Toscana.

Syd for Castellina er der mulighed for at besøge Toscanas aller bedste byer: 

San Gimignano er byen med de mange tårne, og disse ses på lang afstand. Det er en af Toscanas bedst bevarede middelalderbyer med et fantastisk miljø. Byen er et must når man er på de kanter.

Volterra er vores favorit blandt middelalderbyerne. Både på grund af beliggenheden på en bjergtop midt i noget af Toscanas flotteste landskab, samt den middelalderlige stemning i byen. Byen er bl.a. berømt for at fremstille alskens forskellige figurer i Alabast, som kan købes i byens forretninger, og der er også gode muligheder for at købe fine ting fremstillet af oliventræ. Torturmuseet er også et besøg værd.

Der er parkeringshus ved indgangen, hvorfra der er en fantastisk udsigt over landskabet.

Mellem Volterra og Siena ligger den lille middelalderby Monteriggioni. Det er lidt som at træde ind i en anden tidsalder. Alle huse ligger stadig inden for bymuren, og her er stille og fredeligt.

Siena. Hovedstaden i Toscana. Vi er vilde med byen, og har været der flere gange. Det er en by med en fantastisk historie, masser af miljø i de små gader væk fra centrum, samt naturligvis en del turister. Men det der gør den til noget særligt er, at der er en dagligdag bag alle turisterne. Og det fornemmes tydeligt. Livet går sin stille gang, men de 7 bydele kriges dagligt om førerpladsen i byen. Bydelen som har vundet sidste Palio (hestevæddeløb på rådhus-pladsen) har håneret over de andre, og det markeres næsten dagligt med optog med trommer, trompeter og faner gennem byen. Den kæmpestore rådhusplads bør opleves om aftenen, hvor der er en helt speciel stemning og masser af mennesker.

Spis endelig ikke på rådhuspladsen, her bliver man mødt af frække tjenere og middelmådig turistaffodring. Søg ud i de små gader til de små osteriaer og trattoriaer, hvor den lokale befolkning holder til.

Vores favoritrestaurant er Trattoria Dino, i Via Casato di Sopra, 71. Når i står foran og med ansigtet mod rådhuset, er det gaden i højre ”hjørne” af pladsen (Via Casato di Sotto). 400 meter ude ad den ligger Trattoria Dino på venstre side. Det er autentisk toscansk mad når det er bedst. Tre generationer driver restaurant-en. Der er åben forbindelse fra den lille restaurant til køkkenet, hvor man kan spejle sig i emhætten. Spisekort kun på Italiensk J Lukkedag torsdag.

Det kan være svært at finde parkeringsplads i Siena, men et godt tip er, at programmere GPS’en til Via di Fontanella og så parkere i parkeringshuset Il Campo. Herfra er der 10 min. gang til Il Campo som er rådhuspladsen.

Syd for Siena i det helt specielle cretensiske landskab med de uendelige kornmarker på bakkerne, ligger de store vinbyer Montepulciano og Montalcino. Begge byer er berømte og seværdige, og det er svært at anbefale den ene frem for den anden. Montepulciano ligger underskønt og uindtagelig på en bjergkam med den skønneste udsigt, og Montalcino, hvor den berømte Brunello kommer fra, ligger smukt på en bjergtop. Der er masser af muligheder for vinsmag-ning begge steder.

Vi har tilbragt mest tid i Montalcino, og her kan vi også anbefale et godt spisested, Osteria d’Altri Tempi, Via Saloni 31. Spørg om vej, hvis i kan finde nogen der taler andet end italiensk

Del siden