Ljubljana og Piran.

Byen Piran på den Slovenske kyst.
Byen Piran på den Slovenske kyst.
En lille vino på torvet ved vores hotel før middagen.
En lille vino på torvet ved vores hotel før middagen.
Udsigten fra vores altan.
Udsigten fra vores altan.
Piran set fra kirken.
Piran set fra kirken.
To havfruer i Piran.
To havfruer i Piran.
Fantastiske fiskeretter.
Fantastiske fiskeretter.
Tartini.
Tartini.
Stemning før middagen.
Stemning før middagen.
Karina & Jørn på tur i Slovenien.
Karina & Jørn på tur i Slovenien.
Torvet i Trieste.
Torvet i Trieste.
Fantastiske Ljubljana.
Fantastiske Ljubljana.
Fantastiske Ljubljana.
Fantastiske Ljubljana.

Alle kender Slovenien, men de flestes kendskab til landet er, at det er et lille land man passerer undervejs til Kroatien !
Det er en skam, for det er en overset perle !
Landet rummer alle slags natur. Imponerende bjerge, stille søer, vinmarker og en 42 km kyst. Og så er landet befolket af et meget venligt og imødekommende folkefærd. Prisniveauet er tillige lavt, madkulturen skøn, somrene varme, og der er pinligt rent overalt.
Hvad vil man mere ?
Jeg lærte Slovenien at kende gennem flere ophold i hovedstaden Ljubljana, i forb. med mit arbejde.
I 2013 kørte vi ind i landet fra Klagenfurt og Ferlach, og ind over bjergene til Lubljana hvor vi brugte de første par dage af ferien.
Lubljana er skøn. Lidt som en mini udgave af Prag. I bymidten langs floden er der et fantastisk liv og stemning året rundt. Her er super restauranter, masser af barer og cafeer, og her er næsten garanti for at møde gademusikanter, studerende, turister, punkere, - de er her alle sammen.
Højt over byen knejser den gamle borg, som også er et besøg værd.
Derefter kørte vi ad de små veje til kystbyen Piran, hvor vi havde booket det bedste værelse med altan mod havet, på Hotel Tartini, for de næste 7 nætter.
Her blev vi mødt med en sjælden varme og åbenhed, og fik anvist både parkeringsplads og et dejligt værelse med altan og havudsigt.
Hotel Tartini er ikke stort, men beliggenheden direkte på torvet til den ene side og havnen til den anden side er simpelt hen fantastisk. Ud mod torvet har hotellet et brasseri, og her sad vi hver eftermiddag og aften på torvet og drak kaffe, vin og Aperol Spritz. Her var venligheden og hjælpsomheden absolut ikke mindre. Ved aftenstide var her en fantastisk stemning blandt de lokale indbyggere og deres børn som legede her.
Aftensmaden kunne bestilles og indtages i fred og ro på hotellets tagterrasse. Det prøvede vi nu ikke, for byen er fuld af super gode fiskerestauranter. Vi prøvede en del af dem, både til frokost og aften, og ikke een gang blev vi skuffet. Det var simpelt hen lækker mad til minipriser.
Her var kun ganske få turister, og det kunne ses på priserne. Et stort glas hvidvin eller 0,5 ltr. øl, kostede mellem 2 og 2,5 Euro !
Piran har ingen fine strande. Her bader man fra klipper eller stenstrande, men med et par badesko er det jo heller ikke noget problem.
Hvis man er til total badeferie og sandstrande med barer, så er Piran ikke stedet. Hvis man derimod er til hyggelige byer og kan lide, at være tæt på lokalbefolkningen, uden for mange turister, så er Piran en perle ved Adriaterhavet.
Vi kommer helt sikkert igen 😎
Udflugter:
# Stutteri Lipica. Lipizanerhestenes hjemsted. 365 hvide Lipizanere under fabelagtige forhold. Rideskole med opvisninger og rundvisninger på alle sprog.
"Must see" også for ikke hesteinteresserede.
# Saltindvinding på kysten.
# Postojna grotterne. Sloveniens mest besøgte turistattraktion. Husk varmt tøj.
# Venedig. Sejlture tur/retur flere gange om ugen fra Piran.
# Rovinj i Kroatien. Sejlture tur/retur flere gange om ugen fra Piran.
# Trieste i Italien.

Del siden