Weekend tur til London

Londons vartegn, Big Ben.
Londons vartegn, Big Ben.
Tower Bridge.
Tower Bridge.
Palace of Westminster
Palace of Westminster
London Eye.
London Eye.
Trafalgar Square.
Trafalgar Square.
Trafalgar Square.
Trafalgar Square.

Som en af Europas metropoler, er London absolut et besøg værd, og med de billige flyforbindelser vi har, er det jo bare med at komme af sted.

London udskiller sig dramatisk fra både Paris og Rom. Her er et helt andet miljø, og næsten uanset hvor man opholder sig i den indre by, er der en umiskendelig business-atmosfære.

Her står de jakkesæt-klædte forretningsfolk på fortovet foran alle pubberne og ryger, og drikker deres paint of beer. Og det er på pubberne at livet leves. Det er her man skal opleve stemningen. De små hyggelige restauranter og fortovscafeer er der nemlig uhyggelig langt imellem. De findes dog lettest ved et besøg i Covent Garden. Læg et besøg her om søndagen, og oplev stemningen og drik et par paints sammen med lokalbefolkniungen. Det er ganske hyggeligt.

Ellers kan vi absolut anbefale en aftentur langs med Themsen på den sydlige bred. Her er der en god stemning og flere barer og cafeer hvor man kan sidde og betragte Londons skyline mens mørket falder på og lysene tændes.

London er jo en stor by, men ligesom f.eks. Paris har den en enkelt og effektiv undergrundsbane. Tager man den fra f.eks. en af lufthavnene, vil noget af det første man hører på engelsk være: ”Mind the gap”. Det kommer flere gange hver gang dørene går op.

Husk også at spise ”Fish’n’chips”. Det er jo fast-food specialiteten og er slet ikke dårligt. Og husk også den store pung. London er dyr, rasende dyr.

Del siden