Rügen 2024


Så var det tid til miniferie på Rügen. Øen har været på tapetet i rigtig mange år, men er altid blevet vraget til fordel for noget andet. I år var det Norge, Samsø og Bornholm der blev vraget til fordel for Østersø-øen.
I Norge har det regnet konstant og været koldt, og på Samsø og Bornholm har alt stort set været optaget.

Vi valgte byen Binz, og det var spot on for os. Hyggelig by med tre km strandpromenade, syv km super fin sandstrand, fine hoteller og restauranter. Og så under fire timers kørsel fra Padborg.
Af de mange hoteller valgte vi Nymphe strandhotel beliggende midt på strandpromenaden, og det skulle vise sig at være et godt valg for os. Tre nætter med morgenmad.
Vi havde et stort fint komfortværelse med balkon, som vi fik 20% rabat på. Bilen havde vi reserveret plads til i kælderen i et smart elevator/hyldesystem. Morgenmaden var med alt hvad man kan forlange af lækkerier, og den blev varieret en smule hver dag. Den blev indtaget på restaurantens terrasse med fuld havudsigt og bølgeskvulp. Det bliver ikke meget bedre. Et firestjernet hotel kunne dog godt have airconditionerede værelser. Det ville have givet en bedre søvn på varme dage som da vi var der. Men alt i alt rigtig fint, og bestemt ikke for dyrt.

Den lange strandpromenade er rigtig hyggelig med havet til den ene side og de specielle huse til den anden. Husene har virkelig flotte facader i træ med kunstfærdigt udførte detaljer omkring karnapper og altaner. Og alt fint vedligeholdt, rent og pænt.
Langs promenaden ligger den ene restaurant og bar efter den anden, side om side. Men her gælder det samme som alle andre steder, pas på turistfælder, for de er også her.
Hovedgaden som ligger i forlængelse af den 370 m lange Seebrücke er også fin med forskellige forretninger, bl.a. med alskens mad- og drikkevarer baseret på øens specialitet, Havtorn eller Sanddorn som den hedder på tysk.
Byens overnattende turister får udleveret et personligt Binzer-Bucht-Card, som giver gratis buskørsel i bugten, samt rabat på forskellige seværdigheder.
Prisniveauet oplevede vi som værende på niveau med resten af Tyskland. I hvert fald ikke dyrere.
Til aftensmaden valgte vi restaurant Weltenbumler, også beliggende på promenaden. Lækker mad og vin, flinke medarbejdere, og to terrasser.
Der var ingen grund til at prøve andre steder.

Vi besøgte Hitlers Koloss, eller Prora som bygningsværket hedder. 4,5 km bygning i fire etaper, oprindelig beregnet til at huse 20.000 feriegæster ad gangen. Et imponerende byggeri som i løbet af et par år, vil være færdigrestaureret som ejer- og ferielejligheder. Allerede nu bor der mange feriegæster i det kæmpe kompleks. Virkelig imponerende.
Udsigtstårnet Baumwipfelpfad på 40 m blev også besteget. Sikke en udsigt over øen og Binz-bugten.
Alt i alt et rigtig dejligt sted, hvor vi gerne kommer igen.